Wędzarnie Borniak idealne do twoich wyrobów

Jesteś wielbicielem tradycyjnych, wędzonych rarytasów, jak: wędliny, sery czy ryby? Kochasz ich aromat i niepowtarzalny smak, ale niestety nie masz do nich dostępu?

Mam dla ciebie świetne rozwiązanie! Jeżeli tylko masz choć odrobinę wolnego miejsca na swojej działce tudzież w ogródku możesz śmiało rozpocząć przygodę samodzielnego wędzenia. To ciekawe doświadczenie, które nie wymaga poświęceń. Wystarczy odrobina chęci i pasji. Domowe wędzarnie od firmy Borniak zapewniają wyroby najwyższej jakości, których na próżno szukać w sklepowym asortymencie. Pozwalają rozwijać się kulinarnie, w nawet pomagają tworzyć osobiste receptury. Co dla mnie najistotniejsze – produkty z tych wędzarni są całkowicie naturalnie, bez chemii oraz konserwantów czy alergenów.

Wędzarnie Borniak – rodzaje

Pierwszym moim skojarzeniem z wędzarnią Borniak jest całkowicie zautomatyzowany proces wędzenia. Dzięki czemu każdy użytkownik poradzi sobie z obsługą urządzenia. Wystarczy je uruchomić i można wędzić. Wędzarnia dostępna jest w kilku wariantach, m.in.:

  • analogowe sterowanie, 
  • sterowanie cyfrowe, 
  • zewnętrzne wykonanie z blachy nierdzewnej, 
  • zewnętrzne wykonanie z blachy aluzyk. 

Wędzarnie analogową

w modelu UW-70

Oprócz tego można je podzielić ze względu na rozmiar:

  • małą o pojemności 70 L, która jest w stanie pomieścić nawet 8 kg kiełbasy bądź do 10 kg mięsa. Można w niej wędzić aż na 6 półkach jednocześnie;
  • dużą mającą komorę pojemności 150L, która mieści 16 kg kiełbasy lub 20kg mięsa. Istnieje możliwość równoczesnego wędzenia na 7 półkach.

Wędzarnia Borniak – dlaczego warto ją mieć? 

Niewątpliwie tym co przyciągnęło mnie i innych wielbicieli wędzonych przysmaków z wędzarni Borniak to:

  1. Bezpieczeństwo. Specjalnie zaprojektowana misa oddziela powierzchnię roboczą od wędzonek. Przez to tłuszcz ani soki nie ociekają ani na części grzejącego ani tym bardziej na tlące się drzewo do wędzenia. Ociekacz z kolei chroni wyroby od osadu, jakie ścieka z kominka.
  2. Brak płomienia przez co wyroby nie są w żaden sposób osmolone. 
  3. Efektywność i łatwa obsługa, które umożliwiają uwędzenie aromatycznych wędlin, ryb i serów o wykwintnym smaku.
  4. Odpowiednia, efektywna temperatura, dzięki grzałce, która została wyposażona w radiator. Ponadto wędzarnia posiada termostat tudzież elektroniczny regulator pozwalający uzyskać konkretną temperaturę w komorze do wędzenia. Możesz ją dzięki temu kontrolować przy pomocy pokrętła bądź cyfrowego panelu z wyświetlaczem. 
  5. Wytwarzanie dymu za pomocą przycisku od generatora dymu, który pracuje tak, aby drewno tliło się wytwarzając przy tym dym. Za oczekiwany efekt końcowy wędzenia odpowiedzialne jest dobrze dopasowane spalanie drewna. Wędzarnia Borniak wyróżnia się pod tym względem całkowitą automatyzacją. 
  6. Regulacja dymu dopasowana do receptury wędzenia. A umożliwia to specjalnie zamontowany szyber do regulacji gęstości dymu.

Wędzarnie cyfrową

w modelu UWDS-150 SIMPLE

Przedstawiłam Ci właśnie bezpieczne i proste rozwiązanie na pyszne, domowe mięsa uwędzone tak jak lubisz. Cały asortyment znajdziesz TUTAJ.

Dobrze wiem, że wszystko smakuje lepiej, kiedy jest podane na pięknym talerzu, dlatego polecam Ci zerknąć TUTAJ. Wędzonki będą się z pewnością wspaniale prezentować na tej oryginalnej porcelanie stołowej.

Tags from the story
Więcej od Sara Duszyńska

Finishparkiet

Ekskluzywne podłogi drewniane. Autorska technologia produkcji opracowana przez założyciela i właściciela firmy...
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *